10 de novembre 2007

La setmana que ve podrien començar les excavacions al solar de Son Espases

M.D. Palma. Els arqueòlegs tornaran la pròxima setmana al solar de Son Espases, on es construirà el nou hospital de Mallorca per dur a terme una excavació en tota regla a la recerca d'estructures. Serà allà on fa uns mesos van aparèixer urnes funeràries que podrien ser del segle I abans de Crist, així com restes talaiòtiques d'un santuari.
L'autorització per a l'excavació va ser atorgada ahir per la Comissió de Patrimoni i Urbanisme del Consell de Mallorca. Els arqueòlegs ja poden començar ja que el que ahir es va aprovar va ser el projecte d'excavació presentat al Consell per Marilena Estarellas i Josep Merino. L'excavació afectarà la zona on es construeix l'aparcament, una part de la zona de serveis de l'hospital, els accessos i una cantonada de l'edifici principal. En funció del que es trobi, s'ampliarà la protecció o s'aixecarà la suspensió, segons un comunicat enviat pel Consell en el qual se citen paraules de Joana Lluïsa Mascaró, consellera de Cultura.
En el projecte dels arqueòlegs s'explica que les ceràmiques trobades en Son Espases són, sobretot, àmfores «disposades de manera dispersa per la superfície del solar i sense cap tipus d'estructures visibles» de moment. D'altra banda, la Comissió va autoritzar la restauració de la façana de l'Almoina de la Seu.