16 de novembre 2007

La Llonja iniciarà les obres el gener i, de moment, no té director tècnic

Diari de Balears Digital 16-11-2007
El govern destina 12 milions d'euros a cultura per l'exercici 2008
R.C. Palma. La consellera de Cultura, Bàrbara Galmés, informà ahir durant la compareixença al parlament que les obres de restauració començaran aquest més de gener. Tot i això, el concurs per adjudicar un director tècnic de l'obra, que s'anuncià tot just dimecres, «ha quedat desert», tal com han informat fonts de la Conselleria «s'ha cregut entre els arquitectes que es presentaven al concurs no n'hi havia cap que acreditàs suficient experiència per una obra d'aquesta embergadura». La mateixa Conselleria ha avançat que en els propers dies s'iniciarà un nou concurs i que en aquest cas «serà restringit a uns arquitectes prèviament escollits». El que sí s'adjudicà dimecres fou l'empresa que finalment s'encarregarà de les obres de restauració, el nom de la qual encara no ha transcendit.
La Conselleria destina un milió i mig d'euros a la restauració de la Llonja. Aquesta quantitat queda reforçada pel ministeri de Cultura. Precisament, la propera setmana, Galmés es reunirà amb el ministre José Antonio de Molina on acabaran de perfilar els detalls d'aquesta restauració. En total, la Conselleria de Cultura ha previst, am vista a l'exercici del 2008, un total de 12,3 milions d'euros, fet que suposa un 14,14 per cent més respecte a l'any passat. D'aquests, el Govern en destina 1,4 milions a biblioteques i 762.000 euros a museus. A més, es donen 2,9 milions a l'Institut d'Estudis Baleàrics al marge del que succeeixi amb l'Institut Ramon Llull ja que, com va dir la consellera, «aquest és un tema de presidència».
Galmés destina 4,78 milions a 17 entitats de les Illes, entre les quals hi ha la UIB o les fundacions Es Baluard, Illes Balears per la Música, Teatre del Mar, Teatre Principal d'Inca, Àrea de Creació Acústica (ACA) i Menorquina de l'Òpera. També rebran doblers de la Conselleraria de Cultura el Conservatori Superior de les Illes Balears, l'ESADIB, el Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura (Cofuc), i diversos ajuntaments, consells insulars i d'altres ens territorials.