23 de gener 2008

Santa Margalida: Rebaixen al mínim la protecció que tenia l'edifici de l'escola Vella

Diari de Balears Digital 23-1-2008

El PSOE s'hi oposa i afirma que «ja posats, que s'esbuqui l'edifici»

E. BALLESTERO. Sta. Margalida. L'equip de govern municipal (PP-CPU) durà al pròxim ple una proposta d'aprovació provisional del catàleg de protecció del patrimoni històric de Santa Margalida, que rebaixa el grau de protecció de l'edifici de l'escola Vella des del màxim al mínim. El canvi facilitaria el projecte de transformació de l'escola Vella en un centre multifuncional, executat amb fons de la Conselleria de Turisme, i que segons el grup municipal socialista incompleix la normativa vigent en diferents punts, inclòs el catàleg de protecció aprovat inicialment i que li atorgava un grau de protecció màxim.
El projecte en qüestió inclou la construcció d'un auditori, la caixa escènica del qual s'adossa a l'edifici protegit connectant-l'hi a través d'un pas subterrani. Les obres de construcció es troben molt avançades i, de fet, es preveu que el nou centre multifuncional es pugui inaugurar per la fira.
El PSOE, que alerta de fa temps sobre les conseqüències greus que el projecte té per a un edifici d'alt valor patrimonial, ha posat el crit al cel, després de saber que en el nou catàleg de patrimoni es rebaixa fins al mínim la protecció d'aquest immoble. «Es parla molt de l'església i en canvi s'oblida que aquest edifici, que data de l'any 1927, és el més emblemàtic del municipi», manifesta el portaveu socialista, Miquel Cifre.
S'ha de recordar que, encara que la proposta parla de rebaixar-hi el grau de protecció de «B» a «C», en la nova fitxa del catàleg on abans figurava la protecció «A» (la més alta), ara hi figura el grau «S» (el més baix).