03 de gener 2008

Felanitx: L’església tornarà a obrir les seves portes als fidels per Setmana Santa

Diari de Balears Digital 3-1-2008

La parròquia i el Consell han obert un concurs per fer nous vitralls
G. VICENS. Felanitx. L’església parroquial de Sant Miquel de Felanitx està, des de fa gairebé dos anys, en restauració. Ara, la junta parroquial té la intenció que l’església pugui obrir-se al culte per a les properes celebracions de Setmana Santa, encara que «les obres del Roser no s’hauran acabat».En un principi, el pressupost de les obres era de devers 700.000 euros, però segons ha explicat el rector de Felanitx, mossèn Llorenç Lladó, «contínuament surten coses». Actualment el pressupost s’ha elevat fins a 1'5 milions d’euros.
Davant aquest augment del cost previst inicialment, a més de les subvencions aprovades i que s’han de rebre, tant per part del Govern de les Illes Balears com de l’Ajuntament de Felanitx –aquest darrer aportarà 375.000 euros en quatre anys–, la parròquia ha fet un préstec bancari per fer front a les despeses d’obra que es van fent.Per aquest motiu, durant tot aquest any 2008 la parròquia sol·licitarà l’ajuda als felanitxers que «estimen l’església», amb donatius o subscripcions bancàries periòdiques. Segons ha explicat el rector Llorenç Lladó, «l’ajuda dels fidels és imprescindible per aconseguir un acabat com cal de l’obra que s’està fent». A més, va afegir que «entre molts que posin poc i pocs que posin molt ens podrem sentir contents d’haver col·laborat en aquesta empresa que ens uneix als avantpassats i als felanitxers que vindran».
A més, la parròquia expedirà els certificats corresponents a aquelles persones que ho sol·licitin, perquè a la declaració de l’IRPF, els donatius que s’hauran fet desgravaran en un 25%.Ara, i dins tot el procés de rehabilitació, la Comissió de Vitralls ha convocat un concurs obert per a la realització de nou vitralls nous per col·locar a la nau principal del temple parroquial. Aquest concurs ha estat creat a petició de Patrimoni del Consell. El vitrall objecte del concurs ha de tenir com a figura principal sant Sebastià i, els treballs han de ser entregats abans del 22 de gener.