30 de gener 2008

Porreres: El ple aprova dedicar un espai a la Creu en memòria dels republicans

Diari de Balears Digital 30-1-2008

L'equip de govern d'UM recolza la moció del Bloc i el PP s'abstén
J.M.SASTRE. Porreres.
La part posterior de l'església de la Creu del cementeri de Porreres, lloc on van ésser afusellats republicans d'altres municipis entre 1936 i 1939, durant la Guerra Civil, serà embellit i convertit en un lloc «digne» i espai públic en memòria dels represaliats. Així ho va acordar el ple de l'Ajuntament de Porreres dilluns passat, després d'aprovar una moció presentada pel Bloc que va rebre el suport dels regidor de l'equip de govern d'UM i l'abstenció dels del Partit Popular.
El regidor del Bloc, Miquel Morlà, va llegir la moció que avançà aquest diari la setmana passada. El batle, Bernat Bauçà (UM), es mostrà d'acord en el gruix del contingut de la moció, però va demanar que a l'espai que s'habiliti, no s'hi posi una placa amb el nom de tots els afusellats allà. Bauçà justificà la seva petició en el fet que «nosaltres llevaàrem els noms dels caiguts que hi havia al lloc sagrat i ara, tornar-n'hi a posar, seria perillós». El regidor Morlà acceptà les peticions del batle, però no descartà insistir més endavant amb la placa dels noms. El portaveu del PP, Jaume Gil, justificà la seva abstenció: «Respectam la moció i comprenem que hi ha persones molt implicades en la qüestió».
L'objectiu ara és posar-se d'acord amb la parròquia, per tal que cedeixi la porta amb els forats de bala per col·locar-la darrera la creu i fer un projecte d'embelliment de la zona, que esdevindrà un espai públic més de Porreres. També s'ha d'instaurar un dia anual d'homenatge amb caràcter oficial