16 de gener 2008

La Sala prendrà mesures legals per evitar la protecció des Guix

Diari de Balears Digital 16-1-2008
Gómez alerta que el municipi pot convertir-se en una «reserva»
M.RAMIS. Escorca. El batle d’Escorca, Antoni Gómez (PP), va anunciar que prendria les mesures legals necessàries perquè la urbanització des Guix pugui desenvolupar-se com a tal, davant de la moratòria que va aprovar el Consell de Mallorca dilluns passat i que prohibeix qualsevol actuació urbanística a la zona, on hi ha donades les llicències per construir uns 165 habitatges plurifamiliars. Gómez va alertar que «aquesta decisió situa el nostre municipi en una situació d’emergència, social i econòmica, ja que impedeix qualsevol possibilitat de desenvolupament d’Escorca».
El batle va lamentar que «si se suspèn de manera definitiva la urbanització des Guix ens convertirem en una espècie de reserva on els veïns tindrem les mateixes obligacions que qualsevol ciutadà de les Balears, però amb menys drets, ja que es Guix és l’única zona on pot projectar-se el desenvolupament residencial del nostre municipi».
Per la seva part, el portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Jaume Font, va donar tot el seu suport al batle d’Escorca i va lamentar que la presidenta del Consell, Francina Armengol, hagués inclòs es Guix en la moratòria «pel fracàs de Son Espases i per voler semblar més proteccionista que el president Antich».
El batle Antoni Gómez va assenyalar que la «actuació que pugui dur-se a terme al Guix no té res a veure amb la protecció ambiental del municipi d’Escorca, la qual està garantida.» En aquest sentit Gómez va recordar que «des de l’Ajuntament hem promogut unes normes de protecció que van més enllà de les aprovades per la Comunitat Autònoma i el Consell de Mallorca, com acrediten les nostres Normes Subsidiàries i el nostre Pla Especial de Protecció del municipi d’Escorca», afirmà.