29 de gener 2008

Campos:El convent dels Mínims es convertirà en un centre d'interpretació turística


Diari de Balears Digital 29-1-2008

Aquestes inversions «compensen» la conservació de la costa que ha fet el poble

Imatge: El convent dels Mínims, a la dreta, serà un centre d'interpretació del Turisme.
J. SOCIES. Campos. Campos disposarà d'un centre d'interpretació per al turisme al convent dels Mínims. Aquest és l'acord al qual van arribar el conseller de Turisme del Govern, Francesc Buils, i el batle de Campos, Guillem Ginard, a la visita que van realitzar a la localitat per anunciar la rehabilitació del convent de les monges franciscanes amb més de 4 milions d'euros, corresponents al Pla de desestacionalització.
«La joia de Campos -referint-se al convent dels Mínims- servirà per demostrar que, a més del sol i platja, amb nou quilòmetres verges i protegits, Campos té altres elements que aquest centre d'interpretació del municipi i de tota la comarca mostrarà al visitant: el valor patrimonial, històric, natural i fins i tot gastronòmic», va assenyalar Guillem Ginard.
Francesc Buils va assenyalar que «Campos sempre ha reivindicat inversions que l'ajudin a compensar el fet d'haver conservat per a tota l'Illa la meravella del Trenc. Per això, aquest centre d'interpretació podrà explicar aquesta oferta amb guies de naturalesa, punt d'informació per a rutes cicloturístiques» o altres aspectes que es puguin oferir als turistes que visiten l'Illa. Una de les possibles ofertes de què pot disposar aquest edifici, segons explica el batle de Campos, pot ser la possibilitat de crear un museu etnològic per difondre la important vida agrària de Campos. Aquest conjunt, integrat pel convent dels Mínims, les escoles velles o la capella de l'antic Hospital, va ser desamortitzat el 1835 i part de les dependències conventuals van passar al poder civil. Des del 1868 fins al 2000, van ser ocupades com a caserna de la Guàrdia Civil, com a jutjat de pau i com a escola.
El conseller de Turisme va informar que aquesta millora es durà a terme quan s'hagin realitzat tots els estudis, però també assenyalà que «amb vista del mal estat de l'edifici, si fos necessària una intervenció immediata, es faria