05 d’agost 2007

Una videoprojecció d'Amparo Sard abraçarà la Mare de Déu d'agost

Diari de Balears 5-8-2007

Amics del Patrimoni organitza aquesta instal·lació des del 2003

N.MARTÍ. Palma.Serà a partir d’aquest proper dijous, 9 d’agost, quan la sala gòtica de Can Weyler acollirà de nou la instal·lació de La mare de Déu d’agost. Enguany, la imatge que hi reposarà prové del Convent dels Mínims de Campos i l’encarregada de vestir-la artísticament serà Amparo Sard. L’artista mallorquina reconeix que per ella, habituada a treballar en l’art contemporani i amb uns cànons que sovint «poden ser agressius per alguns sectors de la societat», «ha estat tot un repte» fer aquesta instal·lació en la qual, reconeix, «he abandonat el meu llenguatge habitual».
La instal·lació comptarà amb dues parts. Per una banda, la Mare de Déu reposarà sobre una peanya blanca i, des de la paret, una projecció il·luminarà la verge i plasmarà dins la peanya unes imatges plenes de textures i impactes visuals. Dins aquesta videocreació hi tindrà un gran protagonisme l’aigua, «un dels referents en la meva feina» i que connecta aquest treball amb la resta de l’obra de Sard.
La Fundació Amics del Patrimoni, qui organitza aquesta instal·lació des del 2003, ja va proposar l’any passat a Amparo Sard la realització del projecte encara que, en aquell moment i, per problemes d’agenda, no fou possible.
L’obra de Sard es podrà veure fins el 18 d’agost a la capella de Can Weyler, un espai que l’artista definí com a «molt poètic», no només pel lloc sinó també «per la manera d’arribar-hi, al centre de Palma i en un carrer gairebé amagat».
Més enllà d’aquest projecte l’artista mallorquina té l’agenda ben plena amb vista als propers mesos, durant els quals farà una exposició individual a la galeria Joan Guaita, participarà a la fira d’ART Colònia de Palma, a més de la seva presència a la fira PULSE d’art contemporani a Londres, Miami i Nova York.