13 d’agost 2007

Capvespre de festa al convent de les Caputxines per Santa Clara

Diari de Balears Digital 13-8-2007

M. DÍAZ. Palma. Dissabte capvespre al convent de les monges Caputxines a Palma. Les veus dels amics del monestir i dels familiars de les religioses ressonen al pati i a l’hort, on, a la fresca, se celebra Santa Clara, patrona de l’ordre, i la Mare de Déu.
L’església del monestir va acollir una missa cantada en la qual el cor va ser dirigit per Gonzalo Albéniz i Timothy Roberts va tocar l’harmònium. Va ser l’acte religiós previ a la inauguració de l’exposició Llits de la Mare de Déu, amb peces del fons del convent, una mostra que es va poder organitzar gràcies al patrocini de Gesa i que romandrà oberta fins al pròxim dia 19, de 18.00 a 21.00 hores (entrada C. Jaquotot 1).
Celebració
La pau del tranquil hort del monestir es va interrompre un parell d’hores per commemorar la patrona de les clarises caputxines. Sor Immaculada, l’abadessa, com també les germanes més joves atenien els convidats, que combatien la calor amb una llimonada boníssima preparada per les monges.
Pendents també que tot transcorregués a la perfecció hi havia els historiadors Aina Pascual i Jaume Llabrés, artífexs de la recuperació patrimonial del monestir, fundat el segle XVII per sor Clara Ponce de León.
Entre els convidats a la tradicional celebració estiuenca, hi havia amics i familiars, però també alguns polítics s’acostaren fins al convent per celebrar la festivitat. Entre els assistents, la consellera d’Esports i Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca, Dolça Mulet; la regidora de Cultura de Cort, Nanda Ramon; el director general del Relacions Institucionals del Consell Insular, Pere Fullana; la regidora de Cort Francisca Bennàssar o els historiadors Gabriel Llompart, Periquito Montaner i Magdalena de Quiroga, com també l’escriptor Miquel Rayó, entre molts d’altres.