10 d’agost 2007

Felanitx: L’oposició exigeix responsabilitats per l’esbucament de les timbes

Diari de Balears Digital10-8-2007

La promotora no tenia permís per modificar-ne l’estètica exterior
G.J/J.S. Felanitx . Els partits de l’oposició de Felanitx han manifestat la seva preocupació per la destrucció d’una de les emblemàtiques timbes del carrer de Jaume I de Felanitx, provocada per una màquina excavadora mentre preparava el terreny construir-hi pròximament un bloc de pisos. Segons Antoni Nadal, del (PSOE), «amb aquests fets es demostra la impunitat dels qui actuen fora de la la llei. Els constructors fan el que volen amb la disciplina urbanística i l’Ajuntament no pren les mesures necessàries». Nadal també ha explicat la manca de tècnics d’urbanisme que hi ha a la Sala, sobretot durant els mesos d’estiu: «Un sol zelador no és suficient, i molt manco els mesos d’estiu. Quan aquest treballador té vacacions ningú no es cuida de fer complir la llei. En el darrer ple s’aprovaren onze demolicions i encara no se n’ha duit a terme cap. La resposta de la batlessa, quan li demana per què, és que no hi ha doblers».
Pere Bennàssar, regidor de Bloc per Felanitx, ha manifestat la seva preocupació: «Una vegada, més s’ha demostrat que els promotors no han pres les mesures que tocaven. És una llàstima que no hi hagi consciència de respecte al nostre patrimoni». Segons Bennàssar, no és el primer pic que això succeeix al municipi: «Vàrem tenir un cas molt semblant al carrer de l’Aigua. La Sala és qui ha de prendre mesures i resoldre aquests fets, perquè per això governen amb majoria». Antoni Peña, regidor d’UM, ha manifestat també el seu malestar: «Una vegada més, aquest fet demostra la despreocupació de l’equip de govern pels temes urbanístics . És una llàstima que es perdi i es faci malbé el nostre patrimoni. Des del nostre partit no ens aturarem fins a aconseguir que s’assumeixin responsabilitats. Ens sentim molt dolguts de veure com es perd d’aquesta manera el nostre patrimoni».
Segons Catalina Soler (PP), batlessa de Felanitx, «les obres de moment estan aturades i esperam que el contractista nomeni un director d’obres. Nosaltres tenim tot l’interès a arreglar-ho i a restaurar el nostre patrimoni».