27 d’agost 2007

Alcúdia ultima la cessió a Madrid del solar del museu de Pol·lèntia

Diari de Balears Digital 27-8-2007
El Ministeri de Cultura serà l’encarregat de redactar-ne el projecte
E. BALLESTERO. Alcúdia. El pròxim ple ordinari de l’Ajuntament d’Alcúdia, previst per al 6 de setembre, aprovarà la cessió al Ministeri de Cultura dels terrenys del futur museu de Pol·lèntia. Es tracta del primer pas cap a la construcció de l’anhelat museu de la ciutat romana, en un solar fins ara municipal de 10.000 metres quadrats situat davant el col·legi públic de l’hort d’en Fasser.
El projecte comença així a prendre cos després d’anys de negociacions i després que el director general de Belles Arts i Béns Culturals del Ministeri de Cultura, Julián Martínez, donàs el vistiplau a la cessió del solar el passat 25 de novembre.
El batle d’Alcúdia, Miquel Ferrer, es mostrà entusiasmat amb la futura construcció del museu de Pol·lèntia i, tot i que encara sigui prest per parlar de projectes concrets, n’avançà que «ens agradaria que a part de mostrar peces trobades al jaciment, tengui un vessant documental i didàctica». En aquest sentit, Ferrer recordà que la visita d’altres jaciments com el d’Empúries comença amb un audiovisual, i aquest és l’esperit que els agradaria imprimir al museu de Pol·lèntia, perquè sigui d’una banda un lloc on es pugui veure una bona mostra del material rescatat de Pol·lèntia i, de l’altra, un punt de difusió de lectura fàcil que contribueixi a divulgar el coneixement de les ruïnes de la ciutat romana.
El Museu de Pol·lèntia ocupa actualment un petit edifici situat davant l’església parroquial. Funciona com una extensió del Museu de Mallorca, però l’escassetat d’espai hi limita de manera considerable les possibilitats d’exposició.
El nou centre sobre l’urbs romana, a Alcúdia, juntament amb la ubicació del futur Museu de les Arts i les Ciències de Mallorca a l’edifici de l’antiga central de Gesa al Port d’Alcúdia (també en tramitació), donaran un gran impuls al turisme cultural que tria com a destinació el nord de l’Illa.