04 d’agost 2007

El Govern atura Son Espases per evitar «danys irreparables» a l’interès general

Diari de Balears Digital 4-8-2007

L’Ib-Salut ordenà ahir a la UTE suspendre les obres de l’hospital durant dos mesos
La portaveu Margaríta Nájera i el conseller Vicenç Thomàs explicaren l’acord del Consell de Govern

LLUÍS PLANAS. Palma. Després de setmanes en les quals el nou Executiu autonòmic ha anat retardant els esdeveniments, el Consell de Govern acordà ahir instar el Servei de Salut de les Illes Balears (Ib-Salut) a ordenar a la societat adjudicatària la suspensió durant dos mesos de les obres de construcció del nou hospital de referència que actualment s’executen al solar de Son Espases. Després d’això, l’Ib-Salut anuncià que ahir mateix ja havia notificat aquesta suspensió a la UTE adjudicatària i a la direcció de l’obra i, al mateix temps, els havia convocat a una reunió per a la propera setmana per acordar els termes de l’acta de suspensió i començar a negociar les conseqüències que es poden derivar en el pagament d’unes primeres indemnitzacions per part de l’administració.
La decisió, anunciada dimarts passat pel president del Govern, Francesc Antich, es justifica ateses «les circumstàncies jurídiques i patrimonials que, ara com ara, obstaculitzen l’executivitat del contracte de concessió» d’aquesta obra pública i perquè tot això no pugui causar «danys irreparables al superior interès general». En aquest sentit, la portaveu de l’Executiu , Margarita Nájera, manifestà que «no volem ocultar que les nombroses denúncies i litigis que hi ha entorn de l’actual contracte retardaran i encariran el projecte del nou hospital». El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, també comparegué després del Consell de Govern per explicar que el dos mesos de suspensió acordats són «un termini de temps imprescindible per reunir informació, estudiar les alternatives i per prendre una solució definitiva».
Thomàs, que insistí que no es descarta cap de les tres possibilitats —continuar les obres a Son Espases, traslladar el projecte a Son Dureta o escollir un altre solar—, manifestà que la voluntat del Govern és ara «donar a conèixer a la societat la situació actual i consultar la seva opinió per trobar la millor opció sobre la ubicació de l’hospital de referència», per la qual cosa s’obrirà una ronda de consultes amb totes les institucions i els sectors afectats, a més d’amb tots els grups polítics.