18 de juliol 2008

Festa estival a favor del patrimoni insular

dBalears.cat 18-7-2008
Pere Xamena i Miquel Àngel March reben els guardons d’Arca
"Els mallorquins no són els que viuen a Mallorca, sinó els que viuen Mallorca i se senten part de tot el visible i l’invisible". Amb aquests mots el portaveu del Grup d’estudi de les fortificacions de Balears, Àngel Aparicio, instà ahir la societat illenca a treballar per defensar la terra i presentà en societat el Fòrum civil de patrimoni. L’acte es dugué a terme al casal de Can Weyler dins el marc de la festa d’estiu d’Arca.
Foren molts els amics i els amants del patrimoni que ahir vespre volgueren ser presents a la tradicional cita. I és que després de vint-i-un anys de treball, Arca ha sabut congregar adeptes.
La gala estiuenca serví també per reconèixer la tasca de persones i d’entitats que han destacat o encara treballen a favor del patrimoni. Els guardonats d’enguany foren l’historiador mossèn Pere Xamena i l’ecologista Miquel Àngel March pels seus treballs constants i vigorosos.
El secretari d’Arca, Joan Pasqual, exercí de mestre de cerimònies d’una celebració que també va estar marcada per l’alta afluència de polítics. Com ja sol ser tradicional, abans del brindis arribà la lectura del manifest, en la qual Aparicio remarcà la necessitat de protegir "el nostre paisatge físic i l’espiritual". "Si coneixen, estimaran; si estimen, no consentiran que es prostitueixin encara més la nostra terra i cultura per mor d’uns fills bords que, esperem-ho, han actuat així perquè no coneixien ni estimaven", postil·là.
Després arribà l’hora dels reconeixements. La regidora de Cultura de Felanitx, Apol·lònia Rotger, fou l’encarregada de recollir el guardó Soci d’honor d’Arca de mossèn Pere Xamena, que no pogué assistir a l’acte per motius de salut. L’exportaveu del GOB, Miquel Àngel March, fou l’altre premiat de la vetlada que rebé una escultura d’Arca, de mans de la batlessa Aina Calvo. Tampoc no hi faltaren la presidenta del Consell, Francina Armengol; la vicepresidenta, Joana Lluïsa Mascaró; la consellera Bàrbara Galmés, la consellera insular Maria Lluïssa Dubon, els directors insulars Maties Garcies i Gabriel Cerdà i els regidors de Palma Eberhard Grosske i Nanda Ramon, a més de nombrosos historiadors i preservadors d’allò per què Arca vetla: el patrimoni de tots.


FESTA D’ESTIU D’ARCA 2008