11 de juliol 2008

Armengol troba “demolidor” que s’anunciï una querella pel Guix

dBalears.cat 11-7-2008
La presidenta del Consell contestà ahir a l’anunci de l’Ajuntament d’Escorca, governat pel PP i amb el suport del grup de consellers, que presentarà una querella criminal per prevaricació contra els membres de l’equip de govern que, tal com està previst en el ple d’avui, aprovin la desclassificació de la zona del Guix.
Per Armengol, els populars treuen ara "la seva vertadera cara" pel que fa a la protecció del territori i la diposició mostrada pel seu portaveu Jaume Font per eliminar les Àrees de Reconversió Territorial era "una operació de maquillatge". Així, considerà "demolidor que la dreta d’aquesta terra anunciï una querella criminal contra els que pretenem donar un poc de de racionalització al creixement desbocat que s’ha vistcut a Mallorca".
La socialista va respondre també als arguments del batle popular d’Escorca, Antoni Gómez, qui defensà que el Guix és l’única zona urbana del municipi on es podrien fer pisos socials per als descendents dels actuals residents. Armengol recordà que, amb 290 persones censades, el batle ja havia donat llicència per construir habitatges plurifamiliars als terrenys per a un creixement de 1.000 habitants. "No es pot enganyar la població", digué i acusà Gómez de tenir interès en "urbanitzar la serra de Tramuntana".
Sobre les negociacions, paral·leles a les de la modificació del Pla Territorial, que mantingueren ella i Font per reduir el projecte urbanitzador al Guix a habitatges unifamiliars, Armengol assegurà que en dues ocasions Font s’havia mostrat disposat a convèncer el batle d’Escorca a canvi que el Consell pagàs 200.000 euros anuals a l’Ajuntament, però que al final va ser el portaveu popular qui li comunicà que no era possible l’acord sobre el Pla Territorial.
Informes municipals
En qualsevol cas, el batle Antoni Gómez lliurà en el Consell els informes municipals en què assegura que es dictamina que la zona del Guix ja són terrenys urbans consolidats amb tots els serveis, de manera que no es poden desclassificar totalment com pretén aprovar avui l’equip de govern. Gómez vol que la documentació estigui en mans dels grups polítics per justificar així el que entendria com una prevaricació.
Per la seva banda, la portaveu del PP, Catalina Soler, donà ahir suport al batle d’Escorca i advertí de la mateixa manera que la institució cometrà "un delicte" si aprova la desclassificació amb aquests informes.