Diari de Balears Digital 20-2-2008
El PP vol que ho pagui de la seva butxaca si és a causa de l'Atiarfoc
M.D. / J.M.A. Palma. El Capítol de la Seu cerca pressupost en diverses empreses de Mallorca per establir a l'interior de la Seu, davall la rosassa, les mesures de seguretat anunciades. Al Capítol hi regna la convicció que l'Ajuntament de Palma s'hauria de fer càrrec de la despesa, o almenys d'una part, ja que, com explicà el seu president, Joan Darder, «els tècnics varen traçar uns límits que fins i tot Cort reconeix que es varen superar, dos riscs que es podien prevenir i no es varen preveure». Grosske afirmà que «políticament em faig responsable» de l'excés de decibels.
També el PP s'adhereix a aquesta actitud i va més enllà amb la presentació d'una proposta, que es durà al ple, en la qual es demanarà que els membres de la junta de govern paguin «de la seva butxaca» el cost de la ruptura si es confirma que l'Atiarfoc en va ser la causa. S'ha de recordar que l'espectacle no va complir dos requisits: es varen tirar coets que explotaren a l'aire i es varen superar, fins a arribar a 113, els decibels recomanats, que eren 78.
El PP demanarà que no es torni a autoritzar aquest tipus d'activitats devora la catedral. El regidor popular Rafel Duran recordà que, «curiosament», quan el Consell prohibí l'Aiguafoc a la zona esmentada, després del trencament dels vidres d'una vidriera, fa deu anys, «era el PSM qui en tenia les competències, com ara, quan ha autoritzat l'Atiarfoc».
Després d'una inspecció ocular des de l'interior del temple, la tècnica del Consell que visità dilluns la Seu digué que no podia vincular la ruptura amb l'Atiarfoc. Per la seva banda, Darder, que es definí com «un clergue de diàleg» i amic de resoldre «les coses a les bones», afirmà que «sens dubte, no va ser una carícia sobre el vidre: hi coadjuvà, va empènyer». Darder també afegí que «des d'una actitud neutral, entenc que si els interessos que represent han estat lesionats i no es resolen amb el diàleg, apel·laré a la Justícia». Per altra banda, l'informe del Consell sobre els despreniments s'haurà de prendre com el resultat d'una ullada d'enfora, a 40 metres. De moment, cap tècnic no ha pujat els 300 escalons que condueixen fins a sis metres de la rosassa. Serà quan es col·loquin les bastides exteriors, que es podrà analitzar amb deteniment.
20 de febrer 2008
La Seu: El Capítol creu que Cort s'ha de fer càrrec econòmic de la rosassa
Etiquetes de comentaris:
Ajuntament de Palma,
Consell de Mallorca,
Diari de Balears Digital,
La Seu,
Patrimoni eclesiàstic