22 de febrer 2008

Escorca:La Sala enviarà un informe al Consell a favor d'edificar al Guix

Diari de Balears Digital 22-2-2008

El Consistori encarregà un estudi relatiu a la situació urbanística

M.RAMIS. Escorca. L'Ajuntament d'Escorca remetrà avui al Consell de Mallorca un informe jurídic relatiu a la situació urbanística actual del Guix. Així, la Sala presentarà aquest informe dins del termini establert pel Consell per presentar al·legacions a la norma cautelar que es va aprovar el passat 14 de gener i que decretava la suspensió cautelar de la urbanització del Guix, on estava previst construir-hi uns 165 habitatges plurifamilars.

En un ple extraordinari, l'equip de govern (PP) va aprovar l'informe que remetrà avui al Consell i que és favorable al desenvolupament urbanístic a la urbanització del Guix. L'informe sosté que la urbanització del Guix és considerada com a sòl urbà des de 1971 i que tant les Normes Subsidiàries aprovades el 1993 com el Pla territorial de Mallorca així ho especifiquen. El batle Antoni Gómez va recordar que el Guix és l'únic lloc on el municipi d'Escorca pot desenvolupar-se i va lamentar que «si ens prohibeixen l'única via de desenvolupament semblarem una reserva d'indis enmig del Canadà».

Per part seva, l'únic regidor de l'oposició, Salvador Jaume (UM), que va votar en contra de l'informe, va manifestar que «pot ser que sí que hi hagi una necessitat d'habitatge al Guix, però en cap cas de construir tants plurifamiliars que es convertirien en segones o terceres residències».

A més, Jaume va afegir que, «pel que he pogut saber, els preus no baixarien dels 300.000 euros, per la qual cosa només una minoria hi tindria accés».