27 de febrer 2008

Autoritzen la reposició dels vidres caiguts de la rosassa de la Seu

Diari de Balears Digital 27-2-2008

El Consell aconsella una revisió de tota l’estructura del vitrall
M.D. Palma. L’Ajuntament de Palma ja té permís per reposar els dos vidres que es van desprendre de la rosassa major de la Seu el passat dia 14 . La Ponència Tècnica de Patrimoni Històric en va informar favorablement i per unanimitat, amb la petició que els vidres que es reposin siguin de les mateixes característiques que els existents. També es va autoritzar la instal·lació de la bastida exterior.
L’arquitecta del Consell va redactar l’informe que es va analitzar en l’esmentada reunió de tècnics, en el qual va deixar constància que altres vidres de la rosassa també presenten fissures. Així mateix s’aconsella efectuar una revisió general de la rosassa per constatar-ne l’estat de conservació. Així en va informar ahir Biel Cerdà, director insular de Patrimoni Històric del Consell.
Bartomeu Bennassar, aparellador diocesà, que forma part de la Ponència Tècnica, va apuntar que ja s’ha començat a col·locar la malla interior de protecció.
En l’ordre del dia figuraven, a més, altres qüestions relacionades amb el patrimoni històric, com la restauració de la façana, de la coberta de la nau principal i dels pinacles de la palmesana església de Santa Eulàlia, que reberen el vistiplau. Endemés s’estudià la petició per a la rehabilitació del retaule de Sant Josep de la Seu, que farà el Taller Diocesà de Restauració i que també s’autoritzarà.
Es denegà, però, el trasllat de materials arqueològics de l’Hospitalet Vell i de Son Peretó al Museu de Manacor perquè no compleix els requisits de la Llei de museus. Relacionat també amb l’arqueologia, es concedeix una pròrroga a Javier Aramburu, director de les excavacions de les Païsses, a Artà, per lliurar materials al Museu de Mallorca.