25 d’octubre 2008

1.000.000 €

dBalears.cat 25-10-2008
El Bisbat de Mallorca reclama una fiança d’un milió d’euros a la família Ordinas si finalment s’aturen les obres del castell d’Alaró.
Ahir es realitzà la vista de les mesures cautelars a Inca
Maria Nadal. El Bisbat de Mallorca demanà ahir un milió d’euros de fiança pel greu perjudici que suposaria la paralització de les obres que es fan actualment a l’hostatgeria, en lloc dels 150 euros que donava la família Ordinas. L’advocat del Bisbat, Joan Ramon Vivern, va realitzar aquesta petició durant el transcurs de la vista preliminar duita a terme ahir en el Jutjat número sis d’Inca, on es discutia la demanda presentada per la família Ordinas per demanar la suspensió cautelar de totes les activitats que es fan als edificis mentre no es resolgui la demanda interposada contra el Bisbat de Mallorca.
L’advocat de la família Ordinas, Miquel Ángel Ordinas, reiterà la petició de les mesures cautelars, entre les quals hi ha el cessament de les obres que executa ara la Fundació Castell d’Alaró, formada per l’Ajuntament, el Bisbat i el Consell.
Tot i que la família Ordinas només demandà el Bisbat en la causa, durant la vista d’ahir, també s’hi personificaren representants de l’Ajuntament i la Fundació "perquè les mesures cautelars que es demanen també ens afecten", digué l’advocat de l’Ajuntament, Pere Simonet.
Així, des del Bisbat, l’Ajuntament i la Fundació Castell d’Alaró s’oposaren a les mesures cautelars demanades per la família Ordinas, perquè "el cessament provisional de l’activitat del bar i les activitats d’excursionisme no afecten de cap manera la propietat", segons l’advocada de la fundació, Lorena Oliver, qui continuà dient que "les obres que es desenvolupen actualment a l’hostatgeria del castell només consisteixen en la reforma i millora interior, ja no es realitza cap ampliació de l’edificació existent. A més, les esmentades obres es troben a la meitat de la seva execució per la qual cosa la seva paralització causaria un gran perjudici".
En aquest sentit va declarar, en qualitat de testimoni, el president de la fundació, Mateu Marcús, també regidor del PSM a l’Ajuntament d’Alaró. Marcús va manifestar que "la primera fase de les obres estan a punt de finalitzar-se, mentre que la segona fase s’acabarà durant el pròxim mes de setembre". Segons Marcús, la paralització de les obres "suposaria perdre la gran quantitat de material que s’ha pujat fins al castell mitjançant un helicòpter".
D’altra banda, dos veïns de la localitat també varen ser cridats a declarar com a petició de l’Ajuntament de la localitat. D’aquesta manera, Joan Amengual, que va ser membre de la fundació durant l’any 2001, va explicar que "les dependències del castell sempre havien estat usades pel poble" i, encara que va admetre que no tenia constància de qui eren els seus propietaris, va dir que "sempre havia sentit que la fortalesa era propietat de l’Església". Per la seva part, Jaume Borras va assegurar que "fa uns 70 anys que puj al castell i mai no he vist una ampliació de les dependències".
Per acabar, Miquel Àngel Ordinas recordà que l’objecte del plet són 4.455 metres quadrats, "dels quals l’Església manifesta que en té en la seva propietat 3.170 metres quadrats, pel fet que com a mínim existeixen 1.335 metres que estan ocupats per l’Església sense cap justificació".