04 de juny 2008

El Jonquet no es rendeix

dBalears.cat 3-6-2008

El GOB, Arca i veïns entreguen 2.000 firmes després de tres mesos de silenci del Consell per la tramitació del BIC i la inacció de l’Ajuntament.

Laura Morral Malgrat el silenci de les administracions, el Jonquet no atura la seva lluita per salvar el barri de l’especulació urbanística. La recent constituïda plataforma formada pel GOB, Arca i els veïns de la zona, entregà ahir 2.000 firmes al Consell de Mallorca per pressionar les administracions davant l’amenaça d’una operació lucrativa que Acciona projecta al solar Mar i Terra i als terrenys dels Rentadors que afectarien més de 7.200 metres quadrats de la superfície d’aquest entorn.
Han passat tres mesos d’ençà que el Consell es comprometé a estudiar la possible incoació de l’expedient per declarar el barri del Jonquet Bé d’Interès Cultural. Ni els veïns, ni Arca ni el GOB no han rebut encara cap resposta.
"Sembla que no hi ha capvoluntat política per revisar el procés", recriminà la portaveu dels veïns, Margalida Rosselló. I és que la declaració de BIC, és una de les darreres oportunitats per impedir que el barri transformi la seva fisonomia. La darrera oportunitat per impedir que la iniciativa privada es carregui el darrer escull de pescadors que perdura a Ciutat. Per part de l’Ajuntament també hi ha silenci. El GOB reivindica la necessitat d’aprofitar la modificació puntual del PGOU a la façana marítima per introduir canvis al Jonquet. "El projecte encara no té llicència, ara seria el moment d’actuar", coincidiren a dir els portaveus de la Plataforma, Rosselló, Margalida Ramis del GOB i Pep Massot, d’Arca. "Cort té un paper clau, no es pot desentendre", reiteraren. La plataforma ha demanat una entrevista amb la batlessa, Aina Calvo, amb la consellera de Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró i el conseller de turisme, Francesc Buils.

SALVEM ES JONQUET! ARA O MAI!