L’Anunciació guarda entre les seves parets les despulles del seu fundador, Bartomeu Catany
L’església de l’Anunciació, més coneguda popularment com la Sang, és una de les més conegudes i concorregudes de Ciutat de Mallorca.
El Sant Crist de la Sang és un dels que més devots concentra i aquest fet es reflecteix en la quantitat de confraries que participen en la seva processó i en d’altres festes que se celebren durant tot l’any que tenen a veure amb el culte. També és freqüent, en aquestes celebracions, veure els ciutadans portant els ciris a la Sang, i algun d’ells encara ho fa descalç pujant la costa de l’antic conservatori. A l’interior trobam reflectits els 600 anys d’història de Palma, que es pot veure en el petit museu que conté, i que de moment es manté tancat al públic, on hi ha una gran quantitat d’exvots de gran valor històric. Tot i que la Sang és una de les esglésies més conegudes de Ciutat, hi ha encara molts aspectes que la gent desconeix d’aquest temple.
Una de les obres a tenir en compte és el betlem napolità d’estil gòtic, que pertany a la Sang des de l’any 1746, tot i que arribà al Regne de Mallorca fruit d’un naufragi el 1536 i fou l’ofrena que féu el capità per haver sobreviscut.
Una altra de les curiositats que s’hi poden trobar és la capella de Sant Emigdi. Aquest espai es decidí dedicar a aquest sant en concret arran d’uns terratrèmols que ocorreguen a Andalusia el 1885 i que alarmaren la població.
Però potser el més desconegut de la Sang és que conserva el cos incorrupte del seu fundador. El pare Bartomeu Catany, que morí el 1462, descansa en una vitrina en els murs de l’església des de l’any 1843. La imatge es pot contemplar només un cop a l’any, el dia de Tots Sants, en el qual es mostra al públic per tal de poder retre homenatge a la figura del franciscà, d’actitud humil i conciliadora, admirat per tots i que deixà a Mallorca un llegat religiós molt important.