09 de juliol 2009

Pol·lèntia obre la campanya arqueològica

dBalears.cat 9-7-2009

Una vintena d’estudiants participen en la XII edició del Curs d’arqueologia Antoni Arribas Palau. Les excavacions se centraran en la zona est del fòrum romà i en una ciutadella datada del segle VI

Laura Acedo. La ciutat romana de Pol·lèntia és un pou d'informació sobre la vida dels romans a Mallorca. Any rere any no aturen de sortir-ne troballes gràcies a les excavacions que s'hi duen a terme a l'estiu, en el marc del curs d'arqueologia Antoni Arribas Palau, que enguany compleix la dotzena edició. La campanya d'enguany viu més que mai la crisi actual i pateix una retallada pressupostària i un augment de la matrícula per als estudiants. Sota la direcció dels arqueòlegs Margalida Orfila, Miquel Àngel Cau i M.E. Chávez, una vintena de joves universitaris ja s'han posat els guants, han agafat pics, pales i pinzells i excaven d'ençà de dilluns per trobar-hi més restes. "És gràcies a aquests cursos que les restes de Pol·lèntia han sortit a la superfície", assegurà Margalida Orfila.

Amb manco d'un mes per excavar i classificar les troballes, estudiants i professionals treballaran a contra rellotge per fer enguany una "lectura vertical d'una trinxera que es va fer durant la Guerra Civildevora la portella de la ciutat romana i que fins a aquest hivern estava camuflada per les herbes", apuntà Orfila, que té entre els objectius d'enguany "documentar la ciutat". L'any passat es destaparen un seguit d'habitacions i un pou en els quals el grup intervindrà aquests dies. A més, els membres del curs se centraran en la part est del fòrum romà i en una ciutadella que s'hi féu al damunt durant el segle VI.