04 de juliol 2009

Cort: aprendre dels errors

dBalears.cat 4-7-2009

L’Ajuntament de Palma ha de tractar la memòria històrica amb una seriositat diferent a la que ha posat en el monòlit

De vegades, la manera de fer les coses assoleix un pes que la fa quasi equiparable a la seva execució. La història de l'obelisc en memòria dels Jinetes de Alcalá ha estat un enfilall de despropòsits que l'equip de govern de Cort hauria d'examinar i analitzar en profunditat per evitar cometre el mateix error en el futur.

No s'ha transmès, en tot el procés, la imatge de rigor i de serietat que requereix el tractament d'una qüestió com aquesta, que afecta la història i, també, els sentiments. Una solució neta, asèptica, raonada i ràpida, d'acord amb l'esperit de la memòria històrica, hauria evidenciat l'existència de rumb i de timó en la navegació municipal. La veritat és que s'ha fet de manera que s'assembla molt a un vodevil d'humor negre.

En tot cas, si de savis és rectificar, de més savis encara és aprendre bones lliçons dels errors. Les coses que queden per fer en la mateixa direcció és menester que recordin més la cirurgia que no una dècima desbaratada. I ara és el moment d'escometre-les.