26 de juliol 2009

Les monges tancades d’Inca demanen ajuda

dBalears.cat 26-7-2009
La paret del monestir de Sant Bartomeu està en males condicions. Per això, les religioses han sol·licitat la col·laboració de l’Ajuntament amb vistes a millorar-ne l’estat de conservació
Maria Nadal . Una de les grans preocupacions de les religioses de clausura que habiten el monestir de Sant Bartomeu, ubicat a la part més alta d'Inca, a prop del serral de les Monges, és que el mur de l'edifici que recorre tot el carrer de La salle cedeixi i s'esfondri. Per aquesta raó, han remès un escrit a la Sala per demanar ajuda amb vista a millorar l'estat de conservació de la paret centenària.
Encara que l'immoble no és municipal, el portaveu del PSOE d'Inca, Xavier Ramis, ha explicat que "actualment hi ha devers sis o set monges que viuen al convent i es preveu que, amb el pas del temps, l'edifici religiós passi a ser patrimoni de l'Ajuntament". Per aquesta motiu, el regidor creu que "és un bon espai per recuperar i no hem de deixar que es deteriori".
Respecte del mur, el portaveu socialista a Inca assegura que "s'haurien d'evitar les filtracions d'aigua que s'hi produeixen i que provoquen que el revestiment caigui a poc a poc". Aquesta situació és la que ha posat en estat d'alerta les monges, que demanen ajuda per evitar-hi un mal pitjor.
Sobre aquest punt, Ramis puntualitza que "sabem que construir una paret d'aquestes característiques és molt costós, però només demanam conservar-la. De fet, si es tapen els llocs per on es filtra l'aigua i es manté en bones condicions, hi desapareixerà el perill d'ensorrament".