01 d’agost 2008

El PSM diu ‘no’ al golf de Son Sardina

dBalears.cat 1-8-2008
Segons els nacionalistes, si el Consell dóna l’interès general al projecte de Grande de Son Aversó, es cometrà una il·legalitat. Els plans del promotor inclouen un hotel de 450 places i un centre d’oci
El PSM mostrà ahir el seu rebuig a la tramitació de l’interès general, per part del Consell, en relació al projecte de construcció de Vicenç Grande d’un camp de golf a Son Aversó, finca propera al nucli de Son Sardina. Segons els nacionalistes, si la Comissió Insular d’Urbanisme es decanta, finalment, per atorgar l’esmentat interès general, es vulnerarà la Llei de mesures urgents per a un desenvolupament territorial sostenible. Per això, el PSM ja ha presentat una sèrie d’al·legacions a la declaració, que està sotmesa a informació pública d’ençà de dia 26 de juny.
"El projecte –explicà Antoni Alorda, portaveu en temes d’urbanisme del PSM–, a més de tres camps de golf diferents (un de 18 forats, un de 9 i un camp d’aprenentatge), inclou la construcció d’un hotel de cinc estrelles amb 450 places i zones comercials i d’oci. La Llei de mesures urgents prohibeix els usos residencials i turístics en els projectes de camps de golf. Per tant, si aquest projecte de Son Aversó tira endavant, es cometrà una il·legalitat". "L’oposició al projecte es fonamenta en un argument jurídic bàsic que incompleix la llei. Essent així, de cap manera no s’hi pot donar l’interès general", assegurà Alorda.
Per altra part, Biel Barceló, secretari general del PSM, destacà que "l’actual pacte de governabilitat inclou que no s’aprovin camps de golf amb oferta complementària". Pels nacionalistes, però, hi ha un altre tema que impossibilita la construcció del camp de golf. "Son Aversó és el darrer redol agrari de Son Sardina. És una finca que ha quedat enrevoltada per una sèrie d’infraestructures, com Son Reus, el campus de la UIB i la urbanització de Palmanyola. Per tant, hauria de ser un corredor verd per a Son Sardina, no un golf", indicà ahir Antoni Marimon, membre del PSM d’aquest llogaret palmesà.
A més, el projecte de Grande posaria en perill, segons el PSM, tot un seguit d’infraestructures hidràuliques. Es tracta de diverses síquies musulmanes i la font de Mestre Pere, que antigament proveïa d’aigua la Indioteria.

Declaració de BIC per a Font de Mestre Pere, Ruberts i Biniali
ARCA demana es preservi l'àrea de trànsit del sistema hidràulic de la Font del Mestre Pere