02 d’octubre 2009

El quarter dels carrabiners és història

dBalears.cat 2-10-2009

El patrimoni de la Colònia de Sant Jordi ha estat esbucat per la força de les màquines.

La Sala indica que compleix el conveni amb el Ministeri d’Interior i ARCA ho critica


edifici del quarter dels carrabiners de la Colònia de Sant Jordi, tot i les reiterades sol·licituds de conservació realitzades per diferents col·lectius, va ser esbucat ahir després que fa unes setmanes en llevassin les teulades i les persianes.

"A nosaltres ningú no ens ha comunicat res. No tenim cap ordre de paralització i el que hem fet ha estat dur endavant el conveni signat amb el Ministeri d'Interior, que fou aprovat per unanimitat per tots els grups representats en el Consistori de ses Salines", assenyalava el president de la Junta de Districte de la Colònia de Sant Jordi, Antoni Perelló. Ho deia amb referència a la petició d'aturar les obres que fa unes setmanes la direcció insular de Patrimoni Històric anuncià que havia ordenat. Perelló assegura que "va venir un funcionari a fer l'acte d'inspecció del quarter, però tan sols l'aixecà i no sabem res de cap paralització de l'enderrocament de l'edifici".

El conveni signat en la passada legislatura per part de l'Ajuntament de ses Salines amb el Ministeri d'Interior fa que la construcció sigui esbucada per donar continuïtat al carrer del Sol i per dividir el solar en quatre de més petits. Un serà per a la Sala a canvi de dur a terme l'esbucament i neteja de la zona. Els altres tres es destinaran al Ministeri i en un d'aquests s'ha d'edificar un nou quarter per a la Guàrdia Civil.

Perelló indica que "quan s'aprovà el conveni ningú no el qüestionà. És un edifici que no està catalogat. Hem escoltat les propostes dels diversos col·lectius, però ningú no tenia doblers per dur a terme la rehabilitació".

ARCA"Hem rebut la notícia que l'Ajuntament de ses Salines continuava la demolició de l'emblemàtic i històric edifici del quarter de carrabiners de la Colònia, malgrat que el Consell havia ordenat la paralització de l'actuació la setmana passada. El menyspreu cap al diàleg, cap al patrimoni i cap a les institucions per part del batle, Sebastià Burguera, ha superat tots els límits. Demanarem conseqüències penals i actuarem davant els tribunals amb totes les nostres forces", manifestà la portaveu d'ARCA Àngels Fermoselle.

Quarter de Carabiners de la Colònia de Sant Jordi