03 de maig 2008

Pollença:Les ceràmiques trobades a Formentor no afecten l'obra de reforma de l'hotel

Diari de Balears Digital 3-5-2008

Es tracta d'unes restes que estan en mal estat de conservació
M.NADAL. Pollença. L'arqueòleg titular de l'àrea de Patrimoni del Consell ha manifestat, mitjançant la redacció d'un informe tècnic, que l'obra d'ampliació de l'hotel Formentor no afecta les restes de ceràmica que es troben a la zona on el Grup Barceló pretén construir una gran piscina que simula una platja artificial.El Departament insular de Patrimoni va començar a investigar l'existència de restes ceràmiques romanes al solar de l'hotel després de rebre una telefonada que avisava que n'hi havia. A l'informe tècnic s'explica que les restes de ceràmica ubicades a la zona es troben en molt mal estat i podrien provenir d'un vaixell encallat. La mar les hauria tretes fins a la vorera.
L'informe deixa clar que aquestes restes trobades no afecten la reforma i ampliació de l'hotel Formentor. Tanmateix, aquest no és l'únic jaciment arqueològic de la zona. Just on el Grup Barceló té projectada la construcció de l'edifici per al personal i un aparcament hi ha un jaciment arqueològic de l'època romana que està inclòs a la carta arqueològica de les Illes Balears.
Per comprovar si realment les tasques de reforma del complex hoteler perjudiquen aquest jaciment, els arquitectes del Grup Barceló es reuniran el pròxim dilluns amb tècnics del Departament de Patrimoni del Consell per superposar els plans de l'ampliació als plans de la carta arqueològica.
D'aquesta manera, els tècnics acararan els plans i comprovaran si realment l'ampliació afecta el jaciment. Tot i que les obres poden tenir conseqüències per a aquestes restes i es duran a terme tots els procediments per evitar degradar la zona, la construcció que més preocupa els responsables polítics és l'edifici de centre de convencions i SPA, pel gran impacte paisatgístic que pot provocar a la península de Formentor, al municipi de Pollença.