22 de setembre 2008

Tardor arqueològica pels Closos de l’Illa

dBalears.cat 22-9-2008
Un projecte permet recórrer, els caps de setmana, alguns dels jaciments prehistòrics més coneguts de Mallorca
Gori Vicens . El poblat prehistòric dels Closos de Can Gaià, a Portocolom, han acollit aquest cap de setmana el primer dels tallers de "tardor arqueològica". Es tracta d’un projecte que recorrerà, durnant els caps de setmana, els jaciments prehistòrics de Mallorca.
Per ordre cronològic, el primer d’aquests és el dels Closos. Així, tant dissabte com diumenge dematí i durant un parell d’hores una vintena de nins i també qualqún adult s’han interessat per aquestes restes arqueològiques i seber com fan feina els arqueòlegs.
Teoria i pràctica
Així, han donat una explicació als infants sobre la prehistòria i el jaciment en concret, la feina que fa l’arqueòleg i el material que s’empra per a l’excavació. Posteriorment, en una zona habilitada, els nins han pogut excavar, emprar les eines que habitualment s’utilitzen i també els han mostrat com han d’interpretar les restes que s’excaven.
Els participants a aquests tallers han estat guiats per tres arqueòlegues que en els darrers anys han participat en les excavacions que anualment, en el mes d’agost, es realitzen a aquest poblat prehistòric. També hi ha estat present un dels directors i artífex dels Closos de Can Gaià, Bartomeu Salvà, que ha aprofitat per donar les explicacions ben detallades de com era el poblat i les feines que fan d’excavació i d’estudi a les persones adultes assistents. L’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Felanitx també col·labora en aquestes jornades organitzades pel departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.