20 de setembre 2008

ARCA denuncia la desaparició del molí de Ca na Vinagre


dBalears.cat 19-9-2008
L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) denuncia amb un comunicat la desaparició del conjunt patrimonialde la possessió deCa na Vinagre, al polígon de SonMorro(Palma).
Aquest nou indret industrial de Son Morro ja ha provocat diverses pèrdues irreparables d’elements patrimonials. ARCA denuncià “en el seu dia la destrucció de la sèquia de les cases de Son Morro i la desafortunada i inadequada restauració del molí de Son Vidal”.
“Malauradament hem de lamentar una altra pèrdua irreparable d’un conjunt històric singular, la possessió de Ca na Vinagre, documentada com a rafal des de 1784”, assegura l’associació proteccionista.
Amb les obres del polígon ha desaparegut la casa rústica de la possessió, així com també un molí de planta octogonal rematat amb uns merlets, un exemple únic d’aquestes característiques.
Per altra banda, també és denunciable, segons ARCA, “l’actuació que s’ha fet damunt el safareig, el qual ha perdut alçada en les parets i s’ha vist envoltat per un paviment de rajoles modernes. A més a més hi han afegit terra al seu interior, cosa que ha desvirtuat totalment aquest element històric”, denuncien.
Per això ARCA ha instat el Consell de Mallorca i l’Ajuntament a la restitució per part de l’empresa executora de les obres del molí octogonal de Ca na Vinagre, i demana també que s’interposi una sanció administrativa pertinenta l’empresa executora de les obres.• dB

ARCA demana responsabilitats per l'amputació irrecuperable del conjunt patrimonial de ca na Vinagre