04 de setembre 2008

Capdepera:Ca les Monges serà un bloc de 16 pisos

dBalears.cat 4-9-2008
L’Ajuntament decideix tirar endavant la llicència de demolició atorgada el 2005 a una promotora
M.Bonnín . El convent de Ca les Monges de Capdepera serà demolit per construir-hi un bloc de 16 habitatges adosats. Segons Maria Orts (EU-EV), regidora de Medi Ambient, "després d’un any de negociacions" no ha estat possible de cap de les maneres evitar-ne l’esbucament. "Hem cercat doblers per rehabilitar el convent i fins i tot hem negociat amb la promotora perquè construís els habitatges en un altre solar municipal", diu la regidora.
Tot i els intents, però, el consell de govern del passat 23 de juliol donà llum verda a la llicència de demolició que la promotora Bada-Llars ja tenia des del 2005, concedida per l’anterior Consistori (PP-Es Grup).
Tres anys de polèmica
Quan l’anterior equip de govern concedí la llicència per esbucar l’immoble, l’associació de veïns i l’agrupació Esquerra Unida-Els Verds es mobilitzaren perquè el departament de Patrimoni del Consell avaluàs l’edifici i el catalogàs com a bé patrimonial. A més, culparen de l’esbucament el fet que Capdepera no disposava d’un catàleg de patrimoni, el qual s’està redactant actualment.
El Consell va denegar iniciar l’expedient de protecció de l’edifici i la llicència es va suspendre de manera cautelar, fins ara que l’han tornada a concedir. La recuperació de l’antic convent de Ca les Monges és una reivindicació històrica de l’associació de veïns de la localitat, que dilluns que ve es reunirà per parlar sobre l’assumpte.
Situat al carrer de Gómez Ulla, darrere de l’església a de Capdepera, aquest convent data del 1891. Hi habitaren les monges franciscanes fins al 1990. Llavors, el vicari Gabriel Artigues cedí els terrenys a l’Ajuntament, que no els donà cap ús.