27 de juliol 2007

El Govern ja té l'informe amb els arguments per aturar Son Espases

Diari de Balears Digital 27-7-2007

Antich confirma que les obres es paralitzaran «d'immediat» i de manera cautelar L’acord del Govern per aturar cautelarment les obres de l’hospital al solar de Son Espases és imminent.

LLUÍS PLANAS. Palma.El Govern balear ja té a les seves mans l’informe jurídic encarregat pel president Francesc Antich amb les diferents possibilitats per procedir a la paralització de les obres de construcció de l’hospital de referència en el solar de Son Espases. El mateix Antich explicà ahir després de l’audiència amb el rei al Palau de l’Almudaina que aquest informe realitzat pels serveis jurídics de la Comunitat «mostra les distintes vies d’actuació» en aquest sentit.
El president de l’Executiu avançà que es prendrà «una primera decisió de forma immediata» —la paralització cautelar de les obres—, «per poder estudiar després amb més tranquil·litat totes les situacions concretes que afecten el projecte». Entre aquestes situacions hi ha les conseqüències de tipus econòmic, patrimonial i judicial que es derivarien de paralitzar definitivament les obres i decidir-se a traslladar el projecte al solar de l’actual hospital de Son Dureta o fins i tot a un altre indret. Antich, que assegurà que ell mateix i gran part del seu gabinet està treballant «de forma permanent» per cercar una solució definitiva, explicà també que el Govern estudia al mateix temps la viabilitat de les alternatives en el cas de renunciar a la construcció a Son Espases.
El cap de l’Executiu mostrà la seva preocupació per la «complicada situació» heretada del PP pel polèmic procés d’adjudicació del projecte. Recordà el «caramull» de litigis interposats i les grans indemnitzacions econòmiques que es poden haver de pagar. Assumí que el «conflicte» comportarà en qualsevol cas «molt retards» en la construcció de la nova infraestructura sanitària, insistint sobre això que el Govern tindrà molt en compte els terminis a l’hora de prendre una decisió definitiva.