20 de juliol 2007

Arca celebra la Festa d’Estiu amb una aposta pel patrimoni lingüístic

Diari de Balears Digital 20-7-2007

L’associació entregà els tradicionals guardons als socis d’honor

F.MARÍ. Palma. La defensa del patrimoni artístic, cultural i també lingüístic centrà ahir una part de la Festa d’Estiu de l’Arca, que ahir encetà els actes de celebració del seu vintè aniversari.
Una riuada de polítics, amics del patrimoni i socis de l’entitat omplí a vessar la seu de l’associació. L’entrega dels guardons als socis d’honor tingué enguany un caire especial, en motiu de l’onomàstica. Així, l’entitat volgué reconèixer la tasca dels dos primers presidents d’Arca, Manuel Oliver i Mercè Truyols. També foren guardonats Aina Pasqual, Jaume Llabrés i les Germanes Caputxines.
L’escriptor Pere Morey prengué el relleu per oficiar el «brindis del patrimoni». La primera proclama que féu anà dirigida als polítics, allà presents, a qui els demanà «els mitjans necessaris per protegir i mantenir el patrimoni». El discurs finalitzà amb una proclama pel català: «El Govern no s’ha d’adreçar en una llengua que no és pròpia». «Que la llengua catalana segueixi viva durant vuit segles més», sentencià arran de la polèmica de la portaveu del Govern.
A l’acte hi assistí el president Francesc Antich, la presidenta del Consell, Francina Armengol, la batlessa Aina Calvo, amb una àmplia representació de les tres institucions i un petit grup de l’oposició de Cort.