28 de juliol 2007

El Govern ajorna la decisió d’aturar de manera cautelar Son Espases

Diari de Balears Digital 28-7-2007

Nájera diu que s’estudiarà l’informe jurídic fins la setmana que ve

LL. PLANAS/C. MORENO. Palma.El Govern encara no sap com actuar respecte de les obres de l’hospital a Son Espases tot i tenir ja a les seves mans l’informe jurídic sobre el procediment a seguir i les conseqüències econòmiques i jurídiques que es poden derivar en el cas que es paralitzi definitivament el projecte per trasllardar-lo a un altre indret.
El Consell de Govern no va prendre ahir cap decisió sobre el tema i la portaveu de l’Executiu, Margarita Nájera, digué després que els departaments responsables de la decisió —Economia i Hisenda, Salut i Consum, i Presidència— continuaran estudiant fins a la setmana que ve l’esmentat informe. «S’han d’estudiar a fons els diferents escenaris que es poden derivar de la decisió i, com hem dit fins ara, tenint especialment en compte els seus costos i el calendari», explicà. «El Govern farà un esforç per actuar de manera immediata durant la propera setmana», afegí.
Pel que fa al retard per prendre una decisió, Nájera defensà que es tracta d’una qüestió molt complicada, «perquè hi ha moltes decisions concatenades que es derivarien de la principal». La portaveu no volgué avançar cap detall sobre el contingut de l’informe jurídic i subratllà que en qualsevol cas l’actuació del Govern «estarà emmarcada en la més estricta legalitat amb l’objectiu prioritari de garantir una bona assistència sanitària als ciutadans tan aviat com sigui possible».
La portaveu acabà dient que l’Executiu es troba en aquests moments en un període de «reflexió». En qualsevol cas, altres fonts del Govern explicaren ahir que no es considera cap altra possibilitat que no sigui la d’aturar cautelarment les obres, previsiblement no més enllà de la propera setmana, perquè aquest és el compromís signat en l’acord de governabilitat dels partits de centreesquerra per a aquesta legislatura. Aleshores, com ja s’ha anunciat durant les darreres setmanes, l’Executiu es donarà un termini màxim de tres mesos per prendre una decisió definitiva. Les mateixes fonts del Govern apuntaren que durant aquest temps seran claus les negociacions que es puguin establir amb l’actual adjudicatària de les obres per pactar un acord per traslladar els treballs i la seva compensació.