01 de març 2010

L’explotació de la Cartoixa, pendent d’acord fins dimecres

dBalears.cat 1-3-2010
L’Església ha convocat una reunió in extremis per arribar a una entesa. Tot i això, a partir d’avui ja se n’hauran de comprar els tiquets en un nou espai
Ahir expirà el conveni d'explotació del recinte de la Cartoixa sense que se n'hagi signat un de nou entre els set propietaris de l'emblemàtic recinte. La disconformitat de l'Església pel que fa al repartiment de beneficis ha estat el detonant de la desavinença. Fins ara, l'Església es mantenia al marge del repartiment i cobrava un lloguer anual per part de la resta de propietaris. Ara la situació ha canviat.
El batle de Valldemossa, Xisco Mulet, explicà ahir que s'ha oferit un acord perquè la parròquia obtingui un 9% dels guanys totals de les visites a la Cartoixa, quantitat que "de moment l'Església no ha acceptat", puntualitzà. Suposaria uns guanys "un poc més baixos", afegí. Per la seva banda, el Bisbat ha convocat per dimecres una reunió in extremis per arribar a una possible entesa entre les parts, ja que, com assegurà ahir el rector de Valldemossa, Ricard Ramos, "s'ha millorat l'oferta". L'acord, doncs, encara queda en suspens.
Aquesta circumstància fa que a partir d'avui els turistes que vulguin visitar el conjunt de la Cartoixa ho hagin de fer en dues tongades. Avui mateix s'estrenaran unes noves dependències per vendre-hi tiquets a la plaça de la Cartoixa i el recorregut no inclourà l'església. Els turistes que vulguin veure el conjunt religiós hi tindran entrada lliure a partir d'avui i fins dimecres, a l'espera de si hi ha acord definitiu, precisà Ramos. "La visita a l'església ha d'obtenir un rendiment que pugui repercutir en el benefici de la restauració del conjunt", afegí el rector.