30 de març 2010

ARCA denuncia “obres” a una cel·la de la Cartoixa

dBalears.cat 30-3-2010

L’associació conservacionista assegura que se n’ha destruït el jardí històric, cosa que suposa “un atemptat” contra un bé cultural
Detalls del jardí de la cel·la número 4.
L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) denuncià divendres, davant el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Valldemossa, les obres, suposadament il·legals, segons asseguren, en una de les cel·les de la Cartoixa. "S'ha fet un forat de la mida d'una piscina petita i amb la fondària d'una persona a l'antic hort dels cartoixans", afirmava ahir Àngels Fermoselle, qui afegí que ocupa gran part del jardí.

La cel·la en qüestió està ubicada a la dreta de la número 4 i es manté tancada al públic. "Suposam que és d'un particular", indicà Fermoselle. Des d'ARCA consideren que "de cap manera no es pot haver concedit permís" per a la realització d'aquesta actuació, que "suposa un atemptat contra un bé cultural de primer ordre". De fet, no hi ha cap cartell amb el permís d'obra a la vista.

Per la seva banda, el rector de Valldemossa, Ricardo Ramos, confirmà ahir a aquest diari l'execució d'aquests treballs i assenyalà que la cel·la pertany a un particular, però que no fa part de la societat de propietaris de la Cartoixa. Per part seva, els tècnics de Patrimoni del Consell acudiran avui a l'indret per realitzar-hi una inspecció i sol·licitar el permís d'obra corresponent a l'Ajuntament. "Si és cert que no n'hi ha, paralitzarem l'obra", apuntà el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà.


Destruït el jardí històric d’una de les cel·les de la Cartoixa de Valldemossa