17 de desembre 2008

Primera passa per al trasllat de les restes de Son Espases

dBalears.cat 17-12-2008
La Ponència tècnica aprovà ahir la metodologia que s’emprarà per aixecar les restes de la seva ubicació original fins a les cases velles. La decisió en ferm es prendrà el proper 23 de gener
La Ponència tècnica del Consell donà ahir el vistiplau a la primera passa per al trasllat del jaciment trobat a Son Espases fins a les cases velles, tal com demanava l’Ib-salut. En concret, els tècnics informaren favorablement a l’informe presentat pels arqueòlegs sobre la metodologia que s’utilitzarà per al trasllat de les restes de 2.000 anys d’antiguitat. Així mateix, Patrimoni esperarà que els arqueòlegs acabin les excavacions dels sectors E-2 i H-2 per estudiar i aprovar l’aixecament de les restes. "Seran els arqueòlegs els que hauran de sol·licitar aquest trasllat a mesura que finalitzi l’excavació de cada sector", aclarí ahir la consellera insular de Cultura i Patrimoni, Joan Lluïsa Mascaró.
Però no tots els membres de la ponència votaren a favor d’aquesta metodologia. El representant d’Arca, Josep Massot, s’hi abstingué. "Creim que Son Espases és un cúmul de despropòsits. Aquestes restes han estat seccionades pel clot de l’hospital que és féu sota la responsabilitat d’un govern", aclarí Massot. "La nostra abstenció és un acte de protesta, fer-ho seria un acte d’hipocresia". El vicepresident d’ARCA reconegué que el jaciment trobat no té una gran monumentalitat, encara que aclarí que les peces pertanyen a una època poc coneguda de la història de l’Illa. "Si s’haguessin fet bé des d’un bon començament avui en tindríem més informació", afegí. La resolució de la Ponència tècnica haurà de ser ratificada dia 23 de gener per la Comissió de Patrioni, l’òrgan polític que donarà la darrera paraula.