dBalears.cat 2-11-2008
Poemes, flors i una visita guiada per les que foren les seves residències recordaren ahir la figura i l’obra de l’erudit britànic
R.C. No hi ha amant de la cultura que no pensi en Deià en sentir anomenar l’escriptor anglès nascut a Wimbledon Robert Graves. La relació del britànic amb aquest municipi mallorquí fou estreta i especial, tant que el paisatge de la serra de Tramuntana fou el que l’inspirà a publicar obres de la categoria de Goodbye to all that i Jo, Claudi.
L’Associació per la Revitalització dels Centres Antics de Mallorca (ARCA) i la Fundació Amics del Patrimoni reteren ahir homenatge, des del cementeri de Deià, on reposen les restes de Graves, al 90è aniversari de l’armistici de la Primera Guerra Mundial. L’anglès, que va pertànyer al regiment dels Fusellers Reials Gal·lesos, fou marcat pels horrors que presencià al camp de batalla, on va ser greument ferit.
Poemes i flors
L’esdeveniment, que tingué com a fil conductor el record de la guerra, aplegà diverses autoritats, com el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, i el batle de Deià, Jaume Crespí. La trobada inclogué la lectura d’una desena de poemes en homenatge a l’erudit anglès. Guillem Graves, fill de l’escriptor, participà en aquesta cita i deixà un ram de flors damunt la tomba del seu pare.
Després de la visita al cementeri, l’acte continuà amb una visita per la Casa Museu de Robert Graves a Deià, les que foren les dues residències de l’escriptor i les cases de convidats. La visita va ser guiada per Guillem Graves.
Homenatge a Robert Graves en el 90è aniversari de l'armistici de la Primera Guerra Mundial