30 d’abril 2008

Pollença: Investiguen si hi ha restes romanes que afectin l'ampliació de l'hotel Formentor

Diari de Balears Digital 30-4-2008

Patrimoni hi envia un arqueòleg després de rebre un avís sobre una taca de ceràmica

Imatge:
El Consell de Mallorca investiga si hi ha restes de ceràmiques romanes a la parcel·la que ocupa l'hotel Formentor.
ELENA BALLESTERO. Pollença. La Conselleria Insular de Patrimoni investiga la possible existència de restes ceràmiques romanes al solar que ocupa l'hotel Formentor, i més concretament a la zona on el grup Barceló planeja construir una gran piscina en forma de llac que simuli una platja artificial, quan hagi obtingut els permisos municipals necessaris per executar les obres de reforma i ampliació de l'emblemàtic establiment turístic.
Segons ha pogut saber Diari de Balears, l'arqueòleg titular de l'àrea de Patrimoni es desplaçà a Pollença després de rebre una denúncia telefònica respecte d'allò que pareix una «taca ceràmica», a la parcel·la que ocupa l'hotel Formentor. El contingut de l'informe elaborat després de la visita encara no ha transcendit, si bé la presència de restes ceràmiques de l'època romana a la península de Formentor no seria nova. Està documentada la presència, en l'època romana, d'un poblat dedicat exclusivament a la metal·lúrgia, que ocuparia bona part de la península de Formentor.
En cas de comprovar-se la veracitat de la denúncia, l'existència de restes ceràmiques pels voltants de l'hotel podria ser decisiva a l'hora de concedir els permisos municipals necessaris perquè s'executin les obres de reforma i ampliació d'aquest establiment, que el grup Barceló planeja executar a partir del mes de octubre. Una vegada formulada la denúncia al Departament insular de Patrimoni, qualsevol actuació requerirà una autorització prèvia d'aquest departament.
El més habitual en aquests casos és que el Consell Insular obligui la promotora de les obres a nomenar un arqueòleg que dugui un control arqueològic de les actuacions. Depenent de la importància de la taca ceràmica, el Consell podria obligar a realitzar unes prospeccions prèvies a qualsevol actuació, i segons els resultats podria exigir fins i tot modificacions en el projecte d'obra per evitar que afectàs la zona.
El grup Barceló va sol·licitar la llicència per a l'ampliació de l'hotel Formentor el 16 d'abril, a l'Ajuntament de Pollença.