17 d’abril 2008

La Sala podria haver d'enderrocar el pont del Riuet i tornar-lo a aixecar

Diari de Balears Digital 17-4-2008

Demanarà al Suprem que revisi acceptar el seu recurs de cassació
J.M.SASTRE. Manacor. L'Ajuntament de Manacor es podria trobar amb la paradoxa d'haver d'enderrocar el pont del Riuet per ordre judicial, per tornar-lo a aixecar poc temps després. El regidor d'Urbanisme, Bernat Amer (AIPC), explicà que un dels motius pels quals el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha donat la raó als veïns i ha sentenciant que la polèmica infrastructura s'ha de demolir, és perquè encara no ha estat inclosa pel Consell de Mallorca en el Pla director sectorial de carreteres.
En aquest sentit, Amer declarà que «des del Consell ens diuen que estan revisant el pla de carreteres i que hi inclouran el pont del Riuet; el problema és que aquest tràmit es durà a terme a finals d'any, i si ens obliguen a acatar la sentència abans es podria donar la incongruència d'haver de tomar el pont i just després poder-lo tornar a aixecar».
Davant aquesta situació, el batle de Manacor, Antoni Pastor (PP) i el mateix Amer informaren que demanaran al Govern balear i al Consell de Mallorca que s'involucrin en el procés judicial per poder evitar haver d'enderrocar la controvertida infraestructura.
Així ho expressaren al president del Govern, Francesc Antich, en una reunió, perquè consideren que el Govern és «part implicada», ja que juntament amb la Sala i el Consell va cofinançà un projecte que tingué «la unanimitat de totes les forces polítiques». A més, es dóna la circumstància que fou en la legislatura de 1999 en què Francesc Antich era president de l'aleshores Pacte de Progrés.
La Sala presentarà els recursos pertinents per no haver d'enderrocar el pont. Cal recordar que el Tribunal Suprem no va admetre a tràmit un recurs de cassació de l'Ajuntament, contra la sentència del TSJIB que l'obligava a tomar-lo. Ara demanarà al Suprem que revisi admetre el recurs a tràmit i, segons el que digui, podria recórrer al Constitucional.