24 d’octubre 2007

Pollença: La Plataforma vol que s’acceleri l’aprovació del catàleg de camins

Diari de Balears Digital 24-10-2007
Asseguren que així es «resoldrien moltes controvèrsies actuals»
M. RAMIS. Pollença. La Plataforma Pro Camins Públics i Oberts demana a l’Ajuntament de Pollença que «acceleri l’aprovació del catàleg de camins». Segons aquesta plataforma, «el procés per a l’aprovació d’aquest catàleg s’està ampliant de manera injustificada», ja que fa dos anys, l’octubre del 2005, el catàleg de camins d’ús públic del municipi de Pollença es va aprovar de manera provisional.Després d’aquesta aprovació provisional es va obrir un període d’al·legacions —que va finalitzar el gener del 2006— i des de la Plataforma Pro Camins asseguren que des de l’Ajuntament «ens van dir que l’octubre del 2007 les al·legacions estarien contestades i que el catàleg es duria a ple per a la seva aprovació».
Des de la Plataforma lamenten que «en el ple del mes d’octubre no es preveu la seva aprovació, adduint la falta de temps per contestar les al·legacions».Així, des de la Plataforma Pro Camins creuen que «dos anys per contestar al·legacions és un període excessiu» i asseguren que «l’aprovació definitiva i la seva incorporació al catàleg de Béns del municipi resoldria en gran part la controvèrsia entre els interessos privats de finques confrontats i la defensa d’un bé de domini públic».
A més, des de la Plataforma també demanen que «la voluntat política, que sempre se’ns ha dit de paraula, es demostri en fets d’una vegada». Pel que fa als treballs dels tècnics que duen a terme la tasca, des de la Plataforma manifesten «la nostra màxima confiança en el treball dels tècnics i, en cas que el problema fos la manca d’efectius, la solució l’haurien de donar els responsables polítics». D’aquesta maenera, els membres de la Plataforma Pro Camins Públics i Oberts de Pollença vol recordar al consistori pollencí que «ha de treballar per tal de mantenir el nostre patrimoni, en el qual hi trobam camins públics i d’ús públic en el terme municipal de Pollença». A més a més, des de la Plataforma volen manifestar el seu malestar «per la burla que suposa dilatar de manera tan exagerada un catàleg que es va redactar durant la legislatura 1999-2003».