13 d’octubre 2007

Armengol afirma que farà retirar els símbols franquistes als ajuntaments

Diari de Balears 13-10-2007
Assegura que representen una «política grisa, molt trista i injusta»
E.P. Palma.La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, va anunciar ahir que quan entri en vigor la llei de la memòria Històrica, farà una crida a tots els ajuntaments de l’illa perquè «eliminin» dels seus municipis totes les referències al règim franquista, ja que, segons assenyalà, representen una política «molt trista, grisa i molt injusta».
Després d’assistir a Palma a l’acte de la festivitat de la patrona de la Guàrdia Civil, Armengol subratllà que s’ha d’apel·lar a les institucions per «recuperar la vertadera memòria històrica» i per reconèixer la feina de tots aquells que lluitaren, i fins i tot moriren, per una Espanya democràtica.
La presidenta del Consell recordà que hi ha un compromís polític entre les forces que componen el nou equip de Govern de la institució insular per demanar als consistoris que retirin els escuts, les insígnies, plaques i altres objectes o mencions de commemoració franquista, tal com establirà l’article 15 de la llei de la memòria històrica. Quant al monument en honor del creuer Baleares i altres de semblants, només el seu valor patrimonial podrà evitar que siguin retirats.