24 de maig 2010

Noves perspectives per a Son Fornés

dBalears.cat 24-5-2010

Francesc Antich en visita el jaciment i declara la intenció de construir una residència per a arqueòlegs i investigadors


Núria Martí. El president de les IllesBalears, Francesc Antich, va visitar ahir dematí el jaciment i les possessions de Son Fornés, a Montuïri. Quan era allà, es comprometé a cercar una solució futura per a aquest talaiot i, sobretot, per a les cases, propietat de l'Ajuntament montuïrer. Concretament, el president va informar que el museu del jaciment, que actualment està ubicat dins el municipi de Montuïri, podria traslladar-se dins la possessió de Son Fornés i que es podria arribar a convertir en una residència per a arqueòlegs i investigadors que hi facin feina. Aquestes declaracions animaren el portaveu del PSIB a Montuïri, Guillem Mas, que declarà com "si això realment fos possible representaria per a un poble com Montuïri, un gran impuls econòmic i turístic".

Les cases de Son Fornés estan actualment, digué Mas, "en un estat molt precari i en bona part en runes", per la qual cosa seria ben necessària "la creació d'una comissió que coordinàs el projecte i també cercàs recursos".
Així, segons Mas, que el Govern d'Antich mostri la intenció de col·laborar en aquest projecte "ens permetria accedir i optar a noves ajudes i/o convenis amb la Unió Europea que ens serien molt positius".

El jaciment arqueològic de Son Fornés està situat a uns dos quilòmetres i mig de Montuïri i l'estan escavant des de fa més de 35 anys. Actualment hi ha 3 hectàrees de terreny al descobert i s'hi han trobat amplis vestigis.
Durant aquest darrer any, el jaciment ja ha inclòs un progressiu procés de museïtzació i poder traslladar les restes trobades fins a aquest punt seria una passa important per al seu futur.