09 de maig 2010

La caseta del Nu de la Corbata sembla un niu de rates

dBalears.cat 9-5-2010

L’Ajuntament d’Escorca ordena precintar l’edifici públic, que explota un concessionari des de fa 14 anys

L'antiga caseta de manobres construïda al Nu de la Corbata per emmagatzemar-hi les eines necessàries per realitzar el manteniment de la carretera de la Calobra i que va ser declarada Bé d'Interès General a final dels noranta presenta un estat total d'abandonament.

15 anys

L'antiga edificació es va rehabilitar amb fons municipals i del Consell de Mallorca amb l'objectiu d'obrir un petit snack-bar. La gestió es va adjudicar per un període de 15 anys als propietaris de la finca del Bosc, que prèviament havien firmat un conveni de cessió amb l'Ajuntament pel qual el Consistori passava a ser el propietari de la caseta i de 1.000 metres quadrats de terreny al Nu de la Corbata. A més, s'hi havia de construir un monument d'homenatge a l'enginyer Parietti, que va dissenyar la carretera en els anys 30, que mai no s'arribà a fer. Passat aquest temps sense haver fet el monument, el 2011 la propietat dels terrenys i de la caseta revertirà de nou als antics propietaris, segons explicà ahir el batle, Antoni Gómez.

Durant tot aquest temps els antics propietaris han explotat l'snack-bar, habilitat amb fons del Pla d'Obres i Serveis, a canvi d'un pagament anual de 1.800 euros a l'Ajuntament. Fa un any que les instal·lacions van tancar. El batle, Antoni Gómez, confirma que l'Ajuntament no ha cobrat el cànon d'explotació corresponent al darrer exercici i tampoc no n'ha recuperat la concessió.

Antoni Gómez va assegurar ahir que la Policia Local ja ha rebut ordre de precintar les instal·lacions que han estat objecte d'actes vandàlics per evitar que es continuïn deteriorant.