11 de maig 2010

Capdepera s’erigeix en un bastió europeu

dBalears.cat 11-5-2010

El municipi s’adhereix a dues xarxes de ciutats emmurallades per conservar i difondre el patrimoni

El gran valor de les muralles es podrà difondre pertot arreu. Foto: A.Bassa

Assumpta Bassa. El municipi de Capdepera ha fet una passa endavant per entrar a la història. Aquest cap de setmana, de manera oficial, es va erigir en un bastió europeu gràcies a l'adhesió a dues xarxes europees de ciutats emmurallades: El Foro Ibérico de Ciudades Amuralladas (FICAM) i Walled Towns Friendship Cercle. Ara ja podrà intercanviar experiències i compartir preocupacions amb altres ciutats que tinguin les mateixes característiques. L'acte de presentació d'aquesta adhesió es va fer a la Casa del Governador dins el castell de Capdepera aquest diumenge aprofitant la el Dia d'Europa. Hi assistiren el batle, Josep Gallego, i altres autoritats locals i insulars, a més dels representants d'ambdues xarxes europees.

Aquesta és una fita molt important per al municipi, ja que suposa que podrà tenir una visió més propera d'Europa i relacionar-se amb altres municipis a través de la seva similitud, les muralles, per poder explotar-les de manera turística i comercial. Aquesta corporació també inpossibilita l'obtenció de subvencions econòmiques per a la recuperació i manteniment de les murades. D'altra banda, suposa que es pugui participar en els diferents encontres, simposis, intercanvis i activitats oganitzades, com els tornejos de golf.

El FICAM té la seu a Plasència i el conformen ciutats i pobles d'Espanya i Portugal, s'estén per Amèrica, Àsia i Àfrica. D'altra banda, el Walled Towns Friendschi està format per ciutats i pobles d'Àustria, Croàcia, República Txeca, Xipre, Dinamarca, Estònia, Anglaterra, França, Hongria, entre d'altres. Les xarxes estan formades per arquitectes, aparelladors, agents de desenvolupament local i tècnics de turisme.