20 de juny 2009

Zones d’enterrament a la basílica de Son Peretó

diaridebalears.com 20-6-2009

El jaciment de Manacor conclou la campanya d’enguany


G.M. La campanya d'excavació 2009 en el jaciment de Son Peretó de Manacor ha tret a la llum diferents zones d'enterrament, amb la localització de sis individus, en l'àmbit de la basílica on s'han dut a terme treballs de consolidació al conjunt arqueològic.

Durant l'excavació de la zona del baptisteri s'ha localitzat el rentapeus que se situa al costat de la pila baptismal, element que presenta paral·lelismes amb altres basíliques del Mediterrani. A més, s'hi han trobat dos enterraments infantils.

Individus

En una de les habitacions de la zona sud s'han trobat, fins al moment, quatre individus. També s'ha iniciat l'excavació de l'àrea del baptisteri i en una de les entrades de la basílica hi han localitzat un enterrament doble: un home i una dona dins una mateixa tomba. Els murs de l'habitació sud i els paviments opus signinum que cobreixen aquestes tombes han estat restaurats.

Els treballs només han durat tres setmanes i han estat finançats íntegrament per l'Ajuntament de Manacor sota l'adreça dels arqueòlegs Mateu Rigués i Miquel Àngel Cau, i la restauradora Margalida