25 de juny 2009

Inicien els tràmits per fer la Serra de Tramuntana reserva de la biosfera

dBalears.cat 25-6-2009
El Consell de Govern té previst aprovar demà el document de proposta que es pretén elevar a l'Unesco perquè la Serra de Tramuntana sigui declarada reserva de la biosfera.
El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, ha explicat avui en conferència de premsa que el tràmit perquè l'Unesco estudiï la proposta balear passa per remetre el document al comitè espanyol del programa "Man and Biosphere" (MaB), que analitzarà si s'ajusta als requisits que es demanden per optar a l'esmentada catalogació.
Grimalt ha explicat que el document proposa que es declari com reserva un total de 85.174 hectàrees, de les quals 76.304 són terrestres, i les 8.870 restants, marines.
El conseller ha assegurat que, en cas d'aconseguir-se la declaració de l'Unesco, s'assegurarà que es tindrà recursos suficients perquè la protecció de la Serra de Tramuntana sigui efectiva". Grimalt ha explicat, tanmateix, que ja existeixen lleis que protegeixen aquest territori mallorquí.
Entre els principals objectius del projecte, Grimalt ha destacat que és necessari "aconseguir fonts econòmiques per mantenir l'espai natural" i "assegurar la pervivència de l'activitat econòmica i cultural de la gent dels vint municipis afectats".
El conseller confia que l'espai compti el 2010 amb la declaració de l'Unesco el que ajudaria, ha dit, que la Serra de Tramuntana anàs, encara més, "un reclam" per al turisme.
Grimalt ha destacat que aquest projecte es desenvolupa després del precedent de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera.