02 de juny 2010

UM votarà per la desclassificació d'Es Guix

dBalears.cat 2-6-2010

Així ho ha anunciat Josep Melià que també ha anunciat que la formació votarà en contra de l'eliminació de les ART en el Ple del Consell de Mallorca

El president d'UM, Josep Melià, ha anunciat que en el Ple del Consell de Mallorca de demà, el seu grup votarà a favor de la desclassificació d'Es Guix (Escorca), recolzant, d'aquesta manera, el posicionament de PSOE i Bloc, a l'entendre que és la millor forma de recolzar la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat i a la Reserva de la Biosfera de l'Unesco. Al contrari, Melià ha avançat a Europa Press que el seu grup votarà en contra, i no s'abstindrà tal com havia anunciat al principi, de l'eliminació de 19 Àrees de Reconversió Territorial (ART), aspecte en el qual PP va assolir el passat mes de maig un acord amb l'equip de Govern de la institució insular.

Després de la reunió de l'Executiva d'UM, Melià ha remarcat, respecte a la desclassificació d'Es Guix, que "la societat mallorquina no entendria" que es fes una urbanització al costat del Santuari de Lluc, encara que fos unifamiliar, tenint en compte que aquest és un "lloc emblemàtic per a tots els mallorquins per la nostra tradició i la nostra espiritualitat". Així, ha asseverat que votant a favor de la desclassificació d'Es Guix, UM mantindrà la seva "línia de coherència" de protegir aquells espais de "gran rellevància paisatgística i ambiental, "tal com va fer en els anys 80 amb Es Trenc o l'inici de l'emblemàtica Llei d'Espais Naturals".

A més, ha recordat que en aquesta legislatura la seva formació ja va votar a favor de la desclassificació d'Es Guix en l'aprovació inicial de la modificació del Pla Territorial de Mallorca (PTM), tenint en compte que, en aquests moments, la Serra de Tramuntana "ha de convertir-se en un lloc amb un gran valor atractiu per als nostres visitants i els ciutadans de les Balears pels seus valors ambientals i paisatgístics".

Quant a les ART, el president de la formació ha censurat l'"eliminació massiva i la criminalització" de totes aquestes, tenint en compte que la proposta que va fer el PP a l'equip de Govern del Consell de Mallorca "no responia a cap estudi seriós" per part dels tècnics". "Ens sembla que no són maneres de fer les coses i encara que estiguem d'acord que hi hagi unes ART directes que s'han d'eliminar, no podem entendre aquesta inseguretat jurídica que genera posar-les totes dins del mateix sac", ha recalcat Melià. Finalment, ha assenyalat que la seva formació té "dubtes" que es pugui dur a terme en el Ple de demà la votació de l'eliminació de les ART, a causa que després d'analitzar l'expedient, va considerar que, "potser, falta un informe preceptiu de la Demarcació de Costes de l'Estat"