13 de juny 2010

El boom de Calvià en imatges

dBalears.cat 13-6-2010

L’historiador Xavier Terrasa torna a repassar en un llibre, Calvià a través del tiempo, com ha canviat la fisonomia del seu poble natal


Francesca Marí. Calvià és un bon exemple de com el ciment engolí de cop la vegetació i els paisatges naturals de la nostra illa. El llibre Calvià a través del tiempo repassa, a través de 90 imatges, aquest canvi de fisonomia, que des de fa seixanta anys s'ha vist agreujat de manera més que considerable. Són les estampes d'una platja d'Illetes gairebé idil·líca i les d'un Magaluf ple de vegetació. "La modernitat mal entesa acabà amb alguns dels més bells paratges d'aquest municipi mallorquí", apunta Xavier Terrasa, autor del llibre.

No és la primera vegada que Terrasa s'endinsa en el passat calvianer, el seu poble natal. Primer ho féu amb Aproximación a la finca de Galatzó y Calvià. Imágenes del pasado; ara ens ho presenta d'una manera més directa amb el Calvià d'avui i d'ahir. La inteció, segons l'autor, és ben clara: "Donar una visió real i exacta de com va ser el municipi de Calvià i de com és avui".

Per ventura les imatges poden desagradar a alguns, o bé ajudar a reflexionar sobre els canvis que s'han estravingut a l'Illa. El llibre es presentarà de manera oficial en públic el dimarts 22 de juny a les 20 hores al teatre de Sa Societat de Calvià.