14 de febrer 2010

UM vol modificar la llei de patrimoni històric

dBalears.cat 14-2-2010

El partit de Melià Ques ha presentat una proposició en què preveu autoritzar activitats culturals i turístiques dins un BIC sense necessitat de demanar-ne l’interès general

Els diputats d'Unió Mallorquina han registrat una proposta per modificar la llei de patrimoni històric de les Balears per tal de "conservar, mantenir i custodiar", segons ells, el patrimoni declarat Bé d'Interès Cultural (BIC) independentment de quina sigui la classificació de sòl que tinguin.

La proposició preveu que s'hi puguin autoritzar activitats culturals, mediambientals i també turístiques, "sense necessitat de la prèvia declaració d'interès general", sempre que no suposi "cap execució d'obra". A més a més, la iniciativa liderada per Josep Melià Ques manté que l'activitat d'aquests serveis turístics que es puguin oferir dins el bé no tindrien "límit" pel que fa a la "relació al nombre d'habitacions o places" i es podria adaptar a "tota la superfície construïda del BIC".

Així doncs, la proposta, en cas de ser aprovada, suposaria que un BIC en sòl rústic pugui tenir altres usos (com turístics) sense la necessitat de demanar-ne l'interès general, asseguraren ahir fonts del partit. Aquest projecte té la intenció, segons un comunicat, "d'ajudar" els propietaris dels Béns d'Interès Culturals a "conservar, mantenir i custodiar" el patrimoni independentment de la classificació del sòl. "Actualment, la legislació balear impedeix els usos que garanteixin la conservació dels BIC que es trobin en sòl classificat com a ANEI i AANP", dels quals només se'n permet un ús mediambiental.