22 de desembre 2009

Fent pinya per les cases Grans de Son Macià

dBalears.cat 22-12-2009
Tots els partits polítics de Manacor i la plataforma constitueixen una mesa interinstitucional per fer una realitat la compra d’aquestes cases mare del llogaret

El somni d'adquirir les cases Grans de Son Macià ha fet una passa més. Tots els partits amb representació a l'Ajuntament de Manacor -el PP, ALM-UM, el PSOE i el PSM-Esquerra-Verds- han aprovat la creació d'una mesa de diàleg interinstitucional per a la compra de la possessió que originà el nucli de Son Macià.
Així ho va aprovar amb el vot unànime de totes les formacions el darrer ple de la Sala, en el que va intervenir el portaveu de la plataforma per les cases Grans de Son Macià, Onofre Fullana. De fet, animà les institucions a accelerar les recerques per trobar finançament per comprar aquest immoble, atès que el Govern de Madrid hi ha destinat 150.000 € dels Pressuposts Generals de l'Estat gràcies a una esmena d'Esquerra.
Objectiu
D'aquesta manera, Manacor farà pinya perquè els desitjos de Son Macià siguin un fet i perquè la plataforma vegin dret, viu i útil l'únic patrimoni del poble macianer.
En la seva intervenció, Onofre Fullana considerà que "l'adquisició pública de la part en venda de la possessió, la seva rehabilitació i la dotació d'usos poden ser una actuació rellevant per a tota la comarca per començar a entrar en noves dinàmiques renovadores".
Des de la plataforma són conscients de les limitacions de recursos de les administracions, "però no es tracta de comprar per comprar: es tracta de dur una actuació entre tots, de tots i per a tots pensant en el que poden representar les cases Grans en el futur".
Cal pensar que els macianers creuen que "Manacor necessita un espai com aquest que posi en valor el nostre medi rural i ambiental, la nostra cultura i la nostra gent, per acabar-lo convertint en un referent". Per aquest motiu, animen l'Ajuntament a "fer la primera passa" i a "evitar que els 150.000 euros retornin a Madrid perquè no ens hem posat d'acord entre tots: no badem i aprofitem-los. Facem una passa més per a l'adquisició".