23 de gener 2010

El Diocesà incorpora noves peces recuperades de l’antic museu

dBalears.cat 23-1-2010
Laura Acedo. D'ençà que el 2007 les noves instal·lacions del Museu Diocesà de Mallorca s'obriren al públic, el centre ha incorporat noves peces procedents de l'anterior espai en l'exposició. Les darreres són un carruatge del segle XVIII que des de l'inici de les obres de remodelació ha estat apartat del públic i ara s'hi mostra restaurat. Aquesta setmana també s'hi ha afegit un antic molí de gra del segle XIX. Ambdues peces comparteixen una mateixa sala.

Al voltant de quatre mesos són els que han calgut per desinfectar i consolidar el carruatge. Aquesta recuperació ha estat realitzada pel taller de restauració del Bisbat amb una subvenció de 19.000 euros del Consell de Mallorca. "Encara hi mancaria una darrera fase, que consistiria en el muntatge, però el problema és que tenim una sèrie d'elements, com rodes i ferros, que no sabem si corresponien originàriament a la peça", apuntà la directora del Museu Diocesà, Maria del Mar Gaita. "Malauradament, encara tampoc no hem pogut esbrinar la temàtica de les escenes mitològiques representades a la peça", afegí.

El molí

Des de fa pocs dies, el carruatge comparteix sala amb un antic molí de gra que data del segle XIX. Aquesta peça també formava part de la col·lecció de l'antic museu. "Era una peça que ha estat molt temps guardada, pendent de ser restaurada i ara, a la fi, ja la tenim a la vista del públic", indicà la directora del centre. Mitra Restaura ha estat l'empresa encarregada d'aquesta recuperació.